The Beach Boys – “Surfin’“

Studeni – 1961.

Nepoznata grupa iz Hawthorna, koja će sebe nazvati The Beach Boys, izdaje svoju prvu singlicu i postiže regionalni uspjeh.

Singlica “Surfin“ im je otvorila put prema vrhu, donoseći na scenu novi pravac, čiji će najveći predstavnici biti baš oni.

Ne drijemajući na lovorikama, nedugo nakon nacionalnog uspona, izdaju svoj najveći album „Pet Sound“, koji uvodi svojevrsnu revoluciju u tretiranju instrumenata i dakako, uvodi veoma rastezljiv pojam što je to uopće instrument.

Za one koji ne znaju, poznati rif u njihovom najvećem hitu iz tog vremena „Good Vibration“, je odsviran na običnoj pili. (Iako se kasnije pojavila informacija da je rif izveden na thereminu !!)

Pored toga, grupa je ipak ostala upamćena po višeglasnom pjevanju i surf ritmovima.

Beach Boys su zasluženo našli svoje mjesto u povijesti moderne glazbe.


The Beach Boys – “Surfin“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci