Eric Clapton – “Slowhand at 70 – Live at the Royal Albert Hall”

Studeni – 2015.

U Svibnju 2015-te godine, Eric Clapton je održao seriju od sedam koncerata u Royal Albert Hallu, slaveći svoj sedamdeseti rođendan. Prethodila su mu dva koncerta u Madison Square Gardenu, koje je Clapton otvorio s matičnom grupom Cream. (Osvrt na londonske koncerte možete naći na ovdje!)

Na koncertima je snimljeni film, “Slowhand at 70 – Live at the Royal Albert Hall”, koji je svoj put po kino dvoranama počeo 13. Studenoga.

U filmu se nalazi cijeli presjek karijere ovog velikana. Kroz 17 kompozicija, Clapton dotiče opus grupe Cream, Blind Faith, Derek & the Dominos, da bi poentirao na solo ostvarenjima i svojim najvećim hitovima.

EC In2

Isto tako, u filmu su se našle i obrade, od Joe Cockera, Wailersa do Roberta Johnsona.

Clapton je održao preko 200 koncerata u Royal Albert Hallu, tako da je izlišno spominjati da je ova dvorana njegovo omiljeno mjesto. Još 2013. godine, Eric Clapton je izjavio da će se nakon proslave sedamdesetog rođendana povući s aktivne scene i posvetiti se radu u studiju. To je u nekoliko navrata i ponavljao, te stoga ne čudi činjenica da za sada, nakon ovih koncerata, nema zakazan ni jedan nastup.

Hoće li izdržati ili ne, vjerujem da nije pitanje novca, već krvi koja je inficirana bluesom i onima koji ga slušaju.

Drugi dio izjave, da će se posvetiti radu u studiju, nakon prekida nastupanja još uvijek visi u zraku, je ni s te strane nema nikakvih vijesti.

Eric Clapton je otišao u mirovinu. I to je neosporno. Potpuno zasluženu i nadam se, bar (studijski) plodonosnu.

I za kraj jedno retoričko pitanje.
Otkad to bogovi odlaze u mirovinu??!!


Eric Clapton – “Cocaine”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci