The Flower Kings – “Waiting For Miracles”

Studeni – 2019.

Iako su nastali kao prateći bend Roine Stolta i to tek na njegovom trećem solo albumu „The Flower King“, bend se nadugo nakon pojavljivanja na prvim koncertima počeo ponašati kao jedan organizam, te je Roine odabrao jedini logičan nastavak suradnje.

Po imenu albuma (plus množina „s“) nazvao je novu grupu i s njom nastavio surađivati, snimati albume i odlaziti na turneje. Dakako solo aktivnosti nije zapostavio, no u ovom je kontekstu bitna ta magija koja se rodila na pozornici i što je najvažnije, kasnije se prenijela u studija prilikom snimanja sljedećih albuma grupe. Do sada su ih izdali trinaest, što je veoma impozantna brojka s kojeg god strane gledali.

Roine je pored solo rada i kolaboracija ipak našao vremena i „smjestio“ grupu u studio. Novi album „Waiting For Miracles“ je lansiran 08. Studenoga – 2019. godine.

Dakle, nakon šest godina od posljednjeg albuma Flower Kingsa, „Desolation Rose“, („Manifesto of an Alchemist“ je izdan 2018. godine kao Roine Stolt’s The Flower Kings), imamo priliku čuti u kojem smjeru se razvio izričaj grupe i „koliko paralelno“ Roine vodi solo karijeru i opus grupe.

Ukrštanje i preklapanje nije poželjno, i u tu klopku nisu upali, jer u biti bi dobili isto samo u dvije varijante. “Waiting For Miracles” je ipak izleti u druga područja te time se objema stranama daje pravo na postojanje.

Album „Waiting For Miracles“ je izdan kao dupli CD, kao dupli vinil uz kojeg je i dupli CD, a dakako, može ga se skinuti ili streamati.


The Flower Kings – “Waiting For Miracles” / full album


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci