Yardbirds – “Yardbirds ’68”

Studeni – 2017.

Ima tome sigurno poprilično godina kako sam se počeo pitati, odakle diskografske kuće više izvlače neobjavljene materijale i zaostale snimke grupa i solo umjetnika. Nekako sam razumio koncertne snimke i radio nastupe, ali studijske, to teško.
I tih “poprilično godina” je prošlo, a diskografske kuće ne posustaju i u redovnim intervalima lansiraju neobjavljene snimke, demo snimke, i pitaj bloga koje ne snimke.

U tom kontekstu i ne čudi vijest da je Jimmy Page bio u studiju, ovaj put kao producent i pripremio još jednu kompilaciju svoje prve matične grupe Yardbirds.

Poznato je da su Yardbirds zlatna koka koja nese dijamantna jaja, te je očito cijela vojska suradnika bila upregnuta u lociranje i pronalaženje snimki ovog benda, kako bi se objavile na nekom od službenih izdanja.

Dunque, dupli album “Yardbirds ’68” je lansiran 05. Studenoga.

Sastoji se od dva dijela, “Live at Anderson Theater”, sa snimkama u živo i drugog djela, “Studio Sketches”, na kojem se nalazi kolekcija alternativnih verzija poznatih hitova ove grupe, te demo snimke nastale u vrijeme kad je Jimmy Page bio u sastavu.

Ovo je bitno za podcrtati, jer Jimmy Page je u Yardbirdsima zamijenio Eric Claptona, koji je grupu napustio nezadovoljan smjerom kojim je krenula (napuštanje blues izričaja i uplovljavanje u pop vode!).

I ovo izdanje je ubralo svoj dio kolača, jer nostalgija se još uvijek i te kako dobro prodaje.

I kao što je pravilo, izdanje je lansirano u tri različita formata, CD, vinil i deluxe box set, potpisan od strane Jimmy Pagea, Jim McCartya i Chris Drejae.

Tu je dakako i bogata knjiga fotografija sastava.


Yardbirds – “Yardbirds ’68” / full album


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci