Rush – „Exit…Stage Left“

Listopad – 1981.

Nakon osam studijskih albuma, kanadska grupa Rush, izdaje drugi živi album, „Exit…Stage Left“!

Album donosi grupu Rush u najboljem izdanju, sublimirajući u sebi esencu studijskih prethodnika i atmosferu direktnog kontakta s publikom. Dakako, svoje položaje na top listama ipak može zahvaliti prethodniku, studijskom albumu „Moving Pictures“. Ovaj studijski album je prokrčio put grupi u gornji razred američkog rocka.

Sljedeći prethodnika, „Exit…Stage Left“ pobire lovorike i ovaj put skače s američkog na ostale kontinente. Time se parkira na prvih deset mjesta na top listama diljem svijeta. Album je ujedno i vrhunac prve faze stvaralaštva grupe Rush, jer nakon ovog albuma, počinju s uvođenjem sintesajzera, koji će prevladavati u osamdesetima na studijskim ostvarenjima. Time se grupa odmakla od svojih korijena i pored pohoda na top liste, nije pobrala lovorike s njima.

U devedesetima se vraćaju korijenima i od tada permanentno izdaju albume koji su kvalitetom nenadmašni, a stilski povezani za prvu fazu života grupe.


Rush – “Tom Sawyer” (Live Exit Stage Left Version)

Grupa Rush iz nekog razloga nikada u Europi i na Otoku, nije dostigla status kojeg je imala i ima na američkom kontinentu.

Pa i na našim prostorima, za grupu nije čulo baš previše ljubitelja muzike, a i onaj mali segment je ipak preferirao recimo Led Zeppelin više nego njih.

U Americi taj je odnos dijametralno suprotan. Zašto je tome tako, dalo bi se razglabati, ali o tome, nekom drugom prilikom.


Rush – „Exit…Stage Left“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci