Van Morrison – “Three Chords and the Truth”

Listopad – 2019.

Kad je netko na sceni pola stoljeća i pri tom pod svjetla reflektora i centru pažnje isto toliko vremena, onda se ta osoba može opisati kao “časna starina”.
Ruku na srce, ovaj bi pridjev pristajao većini aktivnih igrača stare garde iz šezdesetih/sedamdesetih prošlog stoljeća, ali ne i jednoj osobi. A ona se odaziva na ime Van Morrison.

Van Morrison ne samo da udovoljava svim kriterijima navedenog pridjeva, već ga u neku ruku nadmašuje, jer te “časne starine” štancaju škude na račun stare slave, (čitaj, bez novog materijala, samo provodeći vrijeme na turnejama štancajući enormne sume). No, Van Morrison je daleko od toga, jer sama činjenica da je u posljednje četiri godine izdao šest albuma dovoljno svjedoči o njegovoj aktivnosti mimo “svete dužnosti sakupljanja škuda”.

Neiscrpni kreator i jedan od najvećih “song writera” koji je ikad hodao pod svjetlima reflektora, je izdao novi album “Three Chords and the Truth”.


Van Morrison – “If We Wait For Mountains”

Album sadrži 14 novih kompozicija, od kojih je samo jedne ko-autor, a svima ostalima autor. Uz to je i producirao album, tako da u biti ovaj, kao i manje više svi prethodnici, nosi izrazito Morrisonov pečat, a to je, zna se!

Sam naslov albuma je donekle indikativan kad o njegovom sadržaju govorimo. Potječe od fraze Harlan Howarda iz 1950. godine kojom je opisao country muziku. Znajući uz to da je Morrison u nebrojeno slučajeva koketirao baš s country muzikom, a i njegove neizostavne afinitete spram soula, boja i sadržaj su već jasno označeni.

Vjerojatno je nepotrebno napominjati da je album toplo dočekan od strane kritike, a pune dvorane za trajanja turneje na kojoj se promovirao album svjedoče i o prihvaćanju od strane publike. Drugim riječima, Van Morrison je i svojim četrdeset i prvim albumom ponovo pokazao i dokazao da je neprikosnovena veličina i da će na pozornici biti do zadnjeg daha.

Zar je itko ikad sumnjao u to?!


“Three Chords and the Truth” / full album


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci