Cheap Trick – “All Shook Up”

Listopad – 1980.

Cheap Trick izdaje peti studijski album “All Shook Up”.

Album donosi grupu u pomalo neobičnom izdanju ili bolje rečeno, u jedinstvenom. Ovaj “kut” i način skladanja pa i sviranja grupa nije imala ni na jednom prethodniku, ali ni na nasljedniku. Drugim riječima, grupa se u skladateljskom smislu otisnula u eksperimentne vode (iako ovo “eksperimentalno” ipak treba shvatiti uslovno!).

Kako bi svoje ideje pretočili u djelo, nisu angažirali svog stalnog producenta Tom Wermana, već su ponudili suradnju George Martinu. Ovaj je prihvatio.

Nije bilo lako napraviti nasljednika platinastog “Dream Police”, ali grupa očito to nije ni htjela. Time se donekle objašnjava ovo skretanje s utabane putanje komercijalnog i kreativnog uspjeha. Čak je i omot ploče “uvrnut“, pod jakim utjecajem ulja na platnu “Time Transfixed”, belgijskog slikara Magrittea.


Cheap Trick – „Just got back“

Na albumu se našla i kompozicija za singlicu, “Stop This Game”, koja se penje na Billboardovu top listu, na #48. mjesto. Sam album je došao do #24. mjesta.

Publika je bila drugačijeg mišljenja, te je kao favorite sa albuma označila “Just Got Back” i “World’s Greatest Lover”, koji postaju koncertni standardi grupe.

“All Shook Up” je ipak bio kratki izlet grupe u “nepoznate” vode. Sljedećim albumom “One on One”, Cheap Trick se vraćaju u svoju luku koju ne napuštaju do današnjih dana.


Cheap Trick – “All Shook Up” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci