Neil Young & Crazy Horse – “Weld”

Listopad – 1991.

Neil Young radi korak natrag i nakon odrađene turneje u povodu izlaska albuma “Ragged Glory”, izdaje živi album “Weld”.

U prvom izdanju, koje se pojavilo kao trostruki CD, je bio i dodatak, poseban CD, pod imenom “Arc”.

Bio je to Youngov obol eksperimentu, jer na disku su se našli samo zvukovi koji su bili snimljeni za turneje, od distorzija, “buke” gitare i feedbacka.

Iako je ovaj dio albuma bio zamišljen drugačije, ipak je na kraju ispalo da su uzeti samo fragmenti koji su u finalnom izdanju dotjerani u studiju.

Bilo kako bilo, “Arc” se nakon ovog izdanja pojavljuje kao posebno izdanje, jer u biti je to uvijek i bio.

Album “Weld” se sastoji od kompozicija koje su napisali Neil Young i njegov prateći sastav Crazy Horse. Sedam kompozicija su se već pojavile na prethodnim izdanjima, “Rust Never Sleeps” i “Live Rust”.


Neil Young & Crazy Horse – “Like a Hurricane”

Doduše, bilo je to više od desetljeća prije, ali Youngove teme žive daleko duže od toga, da bi bile zaboravljene.

Nakon dugogodišnjeg eksperimentiranja i traženja, na ovom se albumu Young, kao što sam rekao, vraća mali korak nazad i praši čistokrvnu rokiju onako kako samo on zna. Interesantno je da se na albumu našla i obrada Dylanove teme “Blowin’ in the Wind”, što i jest pomalo neuobičajeno za rockerski nastrojenog Younga.

Ovaj album nije slijedilo DVD izdanje, ali je zato koncert snimljen na VHS kazeti postao kolektorski raritet.


Neil Young & Crazy Horse – Hey Hey, My My (Into the Black)

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci