Eddie Cochran – “C’mon Everybody”

Listopad – 1958.

Eddie Cochran je na vrhuncu popularnosti. Teen idol krstari uzduž i poprijeko kontinenta puneći dvorane (ali ne sam!) i polako ali sigurno se upisujuje u povijest moderne muzike.

Veliki hit kojeg je izdao u tom trenutku „Summertime Blues”  hara top listama i sve je upućivalo na blistavi nastavak.
I jest!
A on je došao u obliku novog hita “C’mon Everybody”.

Pjesma se penje na top liste, kao po nekom pravilu, ali, interesantno, kao i prethodne, ali i one koje će doći nakon nje za njegova života, nikad ne na prvo mjesto. To je mjesto bilo rezervirano za posthumna izdanja.

Eddie Cochran je uz Buddy Hollyja bio predvodnik upravo stasale generacije koja se nije sjećala Velikog rata i nije željela o njemu puno razmišljati. Gledala je naprijed i ta dva umjetnika su u pravom trenutku formulirali težnje mladosti i dakako uzletjeli na krilima slave.

Nažalost još će ih nešto zajedničko obilježiti za povijest, prerana smrt. Eddie gine u prometnoj nesreći, a Buddy u avionskoj.


Eddie Cochran – “C’mon Everybody”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci