King Crimson – „Official Bootleg: Live in Chicago, June 28th, 2017“

Listopad – 2017.

King Crimson se neprestano mijenja, evoluira, potvrđuje da još uvijek jest ono što je bio i što će vjerojatno zauvijek biti.

Stoga, koliko god iznenada došla objava novog izdanja grupe snimljenog u živo, toliko je i bila očekivana iz jednostavnog razloga. U toj stalnoj mijeni, ciklusi prolaze toliko brzo da ih se ne stigne zabilježi u studiju, te je jedina prilika za povijest snimka živog nastupa.

Oni koji poznaju opus ove velike grupe vjerojatno znaju što sada slijedi, jer sam pogled na kompozicije (lista je dolje!) prosječnom konzumentu King Crimsona podiže svaku dlaku na glavi.

Dunque, na ovom službenom bootlegu se nalaze kompozicije koje do danas nikad nisu odsvirane u živo. Ovo nije fraza, jer dobar dio albuma zauzima materijal s albuma „Lizard“ koji nikad nije izveden u živo. I što je još ljepše, na ovom albumu se nalazi cijela „b“ strana, „The Lizard Suite“ i jedna kompozicija s „a“ strane, „Circus“.

I kao da to nije bilo dovoljno, „Fallen Angel“ s albuma “Red“ doživljava svoju premijeru u živo!

Uz koncertne standarde na albumu se nalaze i nove kompozicije, te ovo izdanje zauzima značajno mjesto u opusu grupe!

Isto tako, ovo je album na kojem je potvrđena nova formacija (dupli kvartet!), ovo je album na kojem je Jeremy Stacey potvrđen kao stalni član benda, ovo je ukratko album kojeg svaki fan King Crimsona treba imati.

I da, ovo je album koji donosi King Crimson u jedinstvenom izdanju i velika je prilika za one koji su propustili prijašnji opus da uhvate korak s vremenom i napokon si priznaju da su živjeli u mraku muzičkog neznanja.

Album „Official Bootleg: Live in Chicago, June 28th, 2017“ je lansiran kao „King Crimson Collectors’ Club special edition“, što u biti znači da pravi društvo ogromnom opusu kojeg sačinjava ova edicija albuma.


„Official Bootleg: Live in Chicago, June 28th, 2017“

KC

Disc One:

Intro: Scape Bells
Larks’ Tongues In Aspic, Part One
Neurotica
The Errors
Cirkus
The Lizard Suite:
a) Dawn Song
b) Last Skirmish
c) Prince Rupert’s Lament
Fallen Angel
Larks’ Tongues In Aspic, Part Two
Islands
Pictures of a City

Disc Two:

Indiscipline
The ConstruKction of Light
Easy Money
The Letters
Interlude
Meltdown
Radical Action II
Level Five
Starless
Heroes
21st Century Schizoid Man


King Crimson – “Starless”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci