Devon Allman – “Ragged & Dirty”

Listopad – 2014.

Pomalo u sjeni imena velike obitelji, Devon Allman izlazi pred nas s novim, drugim solo albumom, “Ragged & Dirty”.

Koliko god mu je slavno prezime omogućilo relativno bezbolno prvo probijanje do medija i masa, toliko u ovoj fazi karijere predstavlja teret kojeg mora nositi.

Ali, Devon je očito pametan momak i ne vjerujem da mu je ovo posljednje teško palo, jer… , kao prvo, pored pokušaja da skrene u nešto drugačije vode, koketirajući s nekim polu-funkom, na kraju balade, po tko zna koji put dokazuje da krv nije voda.

Nakon kratkotrajnog izleta, jednostavno jaši na poznatom teritoriju i tu je majstor, kao i otac ili stric, svejedno. Isto tako, dok na trenutke pokušava uteći od muzičkog nasljeđa obitelji, dotle već u sljedećoj temi („Midnight Lake Michigan“), jasno i glasno kaže tko je –jedan od Allmana.
I to je to!


Devon Allman – “Ten Million Slaves”

Glas je naslijedio od oca Gregga, talent crpi iz obiteljske linije u kojoj kolaju geni Duane Allmana, neprikosnovenog maga gitare.

Kad na to dodamo uspjelu mješavinu Southern Rocka i Chicago Bluesa, dobijemo, ..skoro pa Allman Brothers Band.
S jednom razlikom, Devon ima 42 godine i još je puno toga ispred njega.
Nadam se da će ispuniti očekivanja.

U neku ruku, imam osjećaj da prisustvujem drevnom običaju produživanja obiteljske loze. Kadikad je to samo potomak, kadikad nasljednik trona, a u ovom slučaju, jedan osebujan umjetnik, koji na ostavštinu svoje obitelji stavlja svoj pečat.


Devon Allman – “Midnight Lake Michigan”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci