Santana (The Zombies) – “She’s Not There”

Listpad – 1977.

Kad je davne 1964. godine sastav the Zombies lansirao svoju prvu singlicu „She’s Not There“, teško da su mogli pretpostaviti da će njihovo djelo preživjeti, ne samo šezdesete, ne samo sedamdesete, već i cijelo stoljeće i biti i te kako općepoznato u novom mileniju.
Zasluga za to prvenstveno pripada Carlos Santani, koji je pjesmu obradio i uvrstio je na albumu „Moonflower“.

Kako je Santana izdao i kao singlicu, dugovječni život joj je bio zagarantiran. Ruku na srce, Santanina obrada je uistinu majstorska, te i s te strane povijest daje kredite, ne samo tvorcima.

„Moonflower“ je bio prvi Santanin živi album, što je onda, a i danas, veoma čudno, jer je godinama prije njegovog izlaska bio na kreativnom vrhu stvaralačke snage, ali i popularnosti. (više o albumu „Moonflower“ možete naći ovdje!)

Daleko od toga da je Santana bio prvi koji je obradio ovu, danas već vječnu pjesmu, ali ono što jest, Santana ju je u ovom mileniju sačuvao od zaborava.

Prst gore!


Santana- “She’s Not There”

Santana- “She’s Not There” / koncertna verzija

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci