Don Henley – “Cass County”

Rujan – 2015.

Izgleda da je vruće ljeto 2015-te pogodovalo starim kostima, jer su iz sata u sat pristizale vijesti iz tabora stare garde o novim izdanjima.

Činilo se da je niz skoro pa beskonačan. Tako se i Don Henley pridružio Davidu Gilmouru, Roger Watersu, Wilko Johnsonu, Pete Townshendu, Keith Richardsu, Neil Youngu, John Lyndonu, Bill Wardu, John Mayallu, James Tayloru, Iron Maidenu, John McLaughlinu, i da više ne nabrajam.

Skoro u potpunoj medijskoj tišini, Don je u prvim jesenskim danima izdao album “Cass County”. Bilo je to peto solo ostvarenje Don Henleya i prvo nakon skoro 15 godina pauze.


Don Henley – “Train In The Distance”

Na njemu su se našle nove kompozicije, dvanaest njih. Snimljene u Nashvilleu i Dallasu, jasno poentiraju svoj sadržaj i orijentaciju. Interesantno je da su na albumu gostovala redom velika imena, Merle Haggard, Miranda Lambert, Mick Jagger, Martina McBride, Jamey Johnson, Alison Krauss, Vince Gill i Dolly Parton.

Za producentskim pultom je sjedio Don u suradnji sa Stan Lynchom, koji je i ko-autor na jedanaest kompozicija.

Samo ime albuma potiče od predjela u Texasu, gdje je Don odrastao, te i taj podatak u biti stavlja točku na “i” porijeklu i inspiraciji.

Ili kako je sam Don rekao: “I was born and raised in Texas. I’m a Southerner and a Texan. So this is a natural progression for me. It’s who I am and where I come from”
Sve jasno!

Po izdavanju albuma, i završetku turneje matične grupe The Eagles, kako je već običaj, Don je krenuo na promocionalnu turneju, dakako, samo po američkom kontinentu.


Don Henley – “Cass County” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci