Van Morrison – “Roll With the Punches”

Rujan – 2017.

Van Morrison je kao bager kojem nikad ne nestaje goriva. Gdje puni rezervoar, nije tajna, jer svakom notom u ogromnom opusu kazuje na svoje uzore, izvore i inspiraciju.

Iako je izdao toliko materijala (37 studijskih albuma, i bezbroj živih, te kompilacija), koji su se prodali u nebrojeno primjeraka, iako su mu pjesme obrađivane tko zna koliko puta i mogao bi lagodno živjeti od tantijema, ali ne, Morrison i dalje jaše.

U stvari, bilo bi pravilnije napisati, Sir Morrison, jer je proglašen vitezom Ujedinjenog Kraljevstva.

Najava novog albuma je bila u sjeni 40-te godišnjice izlaska povijesnog albuma “Astral Weeks”, koji je izdan u remasteriranoj i proširenoj verziji, te je Van bio na turneji na kojoj je izvodio isključivo materijale s tog albuma.


Van Morrison – “Bring It on Home to Me”

I kad je trebao biti na nekom odmoru, stigla je vijest da Van Morrison izdaje novi album. Da bi se raspršio sumnje, Morrison je lansirao singlicu blues standarda “Bring It on Home to Me”.

Na albumu je samo par njegovih pjesama. Ostatak albuma su obrade bluesa, jazza, soul klasika.

I umjesto da “poštuje” neka pravila show businessa i sačeka izlazak albuma da bi krenuo na turneju, Van Morrison se spakovao po izlsku iz studija i krenuo u pohod na rasprodane dvorane.


Van Morrison“Too Much Trouble”

Davno je bilo kad je Van Morrison držao vrhove top lista s matičnom grupom Them i velikim hitom “Gloria”, davno je bilo kad je izdao svoj prvi solo album, iako su mu po napuštanju grupe u usponu prebacivali nelogičnost poteza, davno je bilo kad je Van Morrison svojim svježim pristupom arhaičnim formama na scenu donio dašak zaboravljenog “feelinga” iz prošlosti, a pogotovo davno je bilo kad se uspeo na Olimp muzičke piramide prošlog stoljeća.

Današnji Morrison nije ništa manje izazovniji od onog mladog. Doduše, ne možemo očekivati od njega u 72-oj godini života revolucionirana djela, ali koncerti i albumi koje isporučuje su impresivni kao i u prošlosti.

Ako niste ljubitelj ovog romantika, vrijeme je da se otrijeznite! 


Van Morrison – “Roll With the Punches” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci