Nick Cave and the Bad Seeds – “Tender Prey”

Rujan – 1988.

Nick Cave and the Bad Seeds snimaju peti studijski album “Tender Prey”.

Trebao je to biti album koji će lansirati Nick Cavea i grupu u sferu iznad rodne Australije, ali na razočarenje svih sudionika ovog projekta, to se nije dogodilo.

Ostaje pomalo nejasno zašto je tomu bilo tako, jer album je u biti dobar, a u nekim svojim momentima čak superioran u odnosu na prijašnji opus ovog umjetnika.


Nick Cave and the Bad Seeds – “The Mercy Seat”

Ali ipak …

Sam Nick je svojevremeno izjavio da je album bio “noćna mora, kako u nastajanju tako i u samoj realizaciji i produkciji“.

Nažalost period nastanaka albuma se poklopio sa ne baš sretnim djelom života samog Cavea, te i u tome možda treba tražiti korijene “neuspjeha“.

Na albumu se kao prva pjesma nalazi “The Mercy Seat”, koja će od svog izlaska na ovom albumu postati koncertni standard Nick Cavea. Izdana je kao prva singlica, dok ju je slijedila “Deanna”.

Usprkos razočarenju tima koji ga je stvorio, album dobiva pozitivne recenzije, te se u Engleskoj i Grčkoj penje na top liste.
Americi, Billboard ostaje bez njega i što je još simptomatičnije, ne uspijeva se popeti na nacionalnu, Australsku top listu. Bilo je to prvorazredno neugodno iznenađenje za Nicka.

Rodni kontinent mu se ipak odužio, 2012. godine album “Tender Prey” je uvršten u “Australian National Registry of Recorded Sound”


Nick Cave and the Bad Seeds – “Tender Prey” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci