The Beach Boys – „Surfer Girl“

Rujan – 1963.

The Beach Boys izdaju treći album, „Surfer Girl“.

Na albumu po prvi puta bend ima odriješene ruke, te Brian Wilson preuzima dirigentsku palicu u studiju. Slobodno se može reći, da Beach Boys od tog trenutka postaju ono po čemu ih povijest muzike pamti.

Danas nepojmljivo, ali tada u to doba, i te kako moguće, umjetnici su dobili punu slobodu stvaranja prema svom nahođenju i guštu. I dakako, takav je pristup urodio plodovima. Pored polaganja temelja za status superzvijezda, ovaj album je ujedno i drugi izdan te godine.

No, ni to nije sve.

Na krilima samozatajnosti i uvažavanja umjetničkog izraza, Beach Boys izdaju još jedan album, „Little Deuce Coupe“, treći u istoj godini.


Beach Boys – „Surfer Girl“

Može li itko čitajući ove retke pozvati sjećanje na sličan primjer, da grupa u jednoj kalendarskoj godini izda tri albuma?

Sve je to posljedica pametne odluke diskografske kuće i dakako, talenta samih članova benda na čelu s Brian Wilsonom.

Inače sam album je prebogat pjesmama koje su ostale kao legislativa ovog benda. Na njemu su se našli standardi grupe, a i kompozicije koje su izvođene nakon dugo, dugo vremena od njegova izlaska.

Album „Surfer Girl“ dolazi na #7 mjesto američkog Billboarda, i tu stoji punih 56 tjedana. U Engleskoj, gdje je izdan nakon skoro četiri godine(?), dolazi na #13 mjesto top liste.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci