Renaissance – “A Symphonic Journey”

Rujan – 2018.

Grupa Renaissance objavljuje DVD, “A Symphonic Journey”.

Kao što sam naslov sugerira, radi se o simfonijskoj verziji muzike ovog benda. Pomalo čudi cijeli koncept, ne zato što je muzika grupe Renaissance nekompatibilna klasičnoj muzici i izvođenju u pratnji komornog orkestra, već suprotno. Nije jasno kako su čekali pola stoljeća i u povodu 50 godina benda napravili taj korak, jer muzika grupe Renaissance od samog osnutka, mimo progresivne komponente, uvijek je bila tik to klasičnog izričaja, a najviše je koketirala s tom formom u svojoj esenci.

Od kako su se 2009. godine ponovo našli na sceni i 2013. godine snimili odlično primljeni album “Grandine Il Vento”, Renaissance ne miruje te svojim prisustvom na sceni pridonosi širenju filozofije i smisla života koji je davno zaboravljen.

Ne treba biti prorok i predvidjeti reakcije kritike i sljedbenika, i manje više sve bi se mogle sažeti u riječima jednog kritičara iz UK, koji je opisao djelovanje grupe i album “A Symphonic Journey”, kao “joy of joys”.

Kad su Keith Relf i Jim McCarty prije pola stoljeća, nakon raspada matične grupe Yardbirds, oformili Renaissance, nitko u ovom nije vidio dalekosežni potez, jer ruku na srce, mimo trenutnih afiniteta Relfa kao lidera grupe, muzika koju je bend počeo stvarati ne samo da je bila nova, već je bila ispred svog vremena, a time i publika nije bila spremna.

Relf napušta grupu “minuti prije” internacionalnog uspjeha, da bi oformio super grupu Armageddon, s kojom snima antologijski istoimeni album. Renaissance nastavlja bez Relfa i, … ostalo je povijest.

Želite li osjetiti dio te povijesti u svojoj najblještavijoj komornoj verziji, “A Symphonic Journey” je izdanje za vas!


Renaissance – “A Symphonic Journey” / trailer

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci