Gary Richrath
1949. – 2015.

Rujan – 2015.

Gary Richrath, gitarista stadionske grupe REO Speedwagon, je umro u dobi od 65 godina.

Pridružio se grupi 1970 godine, kad je zamijenio Steve Scorfina, koji se pak pridružio grupi Pavlov’s Dog.

Richrath je s matičnom grupom prošao sve faze koje je grupa imala u karijeri. Napušta je 1989. godine, kad je već bilo izgledno da daljnje djelovanje nema baš nekoga smisla.

Autor je jednog od najvećih hitova REO Speedwagona, “Take It On The Run”, dok je u drugim hitovima “Find My Fortune” i “Only A Summer Love”, pjevao glavni vokal.

S grupom je snimio ukupno dvanaest albuma, zaključno s “Life As We Know It”, iz 1987. godine.


Gary Richrath – “Take It On The Run”

Povremeno se pridruživao matičnoj grupi, pogotovo za dobrotvorne priredbe. Zadnji takav događaj je bio 2013. godine, kad je sudjelovao na manifestaciji “Rock to the Rescue”.

Osobno nikada nisam volio ovaj sastav, jer je pridjev „stadionski“ u američkoj verziji u večini slučajeva uključivao bezuvjetno povlađivanje publici i slušanje direktiva diskografske kuće. U pojedinim slučajevima ništa lošeg u tome (Pavlov’s Dog), ali u većini je to dovodilo do banalnosti i cendranja pred stotinama tisuća posjetitelja.

S druge strane, da, imali su i ti bendovi svojih svijetlih trenutaka. Ako tako mogu reći, baš je preminuli Gary Richrath bio jedan od njih, svojom gitarom i maštovitim solažama.

R.I.P. man!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci