Motorpsycho – “The Tower”

Rujan – 2017.

Motorpsycho izdaje album “The Tower”!

Iako oslonjen na ostavštinu iz prošlog stoljeća, Motorpsycho je u posljednjih desetak godina za sobom povukao veliku rijeku sljedbenika, većinom iz neke vrste undergrounda. Kažem neke vrste, jer u biti onaj underground kojeg smo poznavali u prošlom stoljeću više de facto i ne postoji.

Motorpsycho se profilirao kao sastav koji sluša prošlost, živi u sadašnjosti i osluškuje budućnost. U tom kontekstu vjerojatno treba i gledati ovo izdanje, koje je ujedno i “najteže” djelo ovih kreativnih Norvežana.

Kako bend iz sebe ima impresivan opus, u toj mjeri, da su svojevremno čak izdali album, “Supersonic Scientists/A Young Person’s Guide To Motorpsycho” koji je u biti parafraza albuma King Crimsona, „A Young Person’s Guide to King Crimson” ili drugim riječima, ako ne znate za njih, ovo je najbolje za upoznavanje.


Motorpsycho – “A Pacific Sonata”

“The Tower” je album koji se sluša i sluša, neminovno nas vraća u neka druga vremena. No, i pored toga, pa i pored pozivanja na uzore i traženja inspiracije u progresivnom izričaju prošlog stoljeća, Motorpsycho nam donosi još jednu (vezanu) komponentu, vrijeme koje je pred nama!


Motorpsycho – “The Tower” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci