John Mayall – “Find a Way to Care”

Rujan – 2015.

Forty Below Records lansira novi album legende bluesa, John Mayalla, “Find a Way to Care”.

Album je producirao sam Mayall, koji je ujedno i grafički dizajner omota albuma i njegovog sadržaja.

Uz Mayalla na pianu, Hammond orguljama, klarinetu, gitari i harmonici, na albumu su sudjelovali Rocky Athas, gitara, Greg Rzab, na basu i Jay Davenport na bubnjevima. Ovom timu je ovo ujedno bila sedma godina kako prate Mayalla u nepromijenjenom sastavu.

Inače, John Mayall slovi kao otac britanskog blues booma iz kojeg se iznjedrio otočki rock koji je preplavio cijeli svijet.


John Mayall – “War We Wage” 

Početkom šezdesetih, sastav John Mayalla, Bluesbrakers, je ugostio cijeli niz, tada anonimnih, danas legendarnih imena svjetske scene. Tako su u bendu prvu slavu okusili Eric Clapton, Peter Green, John McVie, Mick Taylor, Aynsley Dunbar, Mick Fleetwood i da ne nabrajam dalje.

Ukratko, John Mayall je imao iznimni talent za otkrivanje potencijala mladića koji su kasnije postali velikani rocka. I tu mu se pripisuju najveće zasluge.


John Mayall – “Find a Way to Care” 

No, ništa manje nije bila ni njegova muzika. Od početka šezdesetih pa do današnjih dana izdaje albume, koji su u šezdesetima unosili revoluciju u izričaju mnogobrojnih grupa koji su ga slijedili. No, s vremenom, Mayall gubi oštricu, ali ne i smjer. Uvijek se znalo, blues je njegov izbor.

Tako je bilo i ovaj put. Možda ne revolucionaran, ovaj album je donio pregršt dobrih blues tema, s kojima Mayall nikada nije oskudijevao.

Inače, “Find a Way to Care” je nasljednik živog albuma Buesbrakersa, „Live in 1967“,


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci