Dragana Mijatović aka Gaga Lee
1983. – 2015.

Rujan – 2015.

Preminula je Dragana Mijatović, nakon duge i teške borbe s akutnom leukemijom.

Bila je članica i glavni vokal perspektivne grupe Hype. S matičnom grupom iza sebe ima snimljen album prvijenac istog naziva, kojem je prethodio single, “Erase”.

Na čelu ovog benda, Dragana Mijatović, ili kako su je zvali, Gaga Lee, je krčila put iz anonimnosti do prepoznatljivosti i jedinstvenosti izričaja. Prvenstveno zahvaljujući svojim glasovnim sposobnostima, Dragana je udarila pečat grupi, pa se čak u neku ruku i grupa poistovjetila s njom. Dakako, bez namjere da umanjujem značaj i doprinos ostalih članova grupe, bubnjara Darka Kurjaka („Partibrejkers”, „Memlah”), gitariste Pavla Kirćanskog („Impurita”) i basiste Miloša Kralja (“Memlah”).

Za četiri godine koliko postoje, Hype su nastupili na najznačajnijim festivalima u regiji, od EXIT-a, preko “Warriors dance festival”-a, “Koncerta godine”, “INmusic festival”-a… , i sve to prije izdanog prvog albuma. Dakle, bez ikakvog službenog muzičkog izdanja.

Tužna povijest Draganine bolesti ukazuje da ipak ima ljudi i u muzičkom svijetu. Naime, kako se Draganina bolest razvijala, u njenu korist su se održavali humanitarni koncerti, od kojih je cijeli prihod išao za njeno liječenje. Na tim koncertima su sudjelovali svi eminentni izvođači iz okruženja, na čelu s Partibrejkersima. (Darkwood Dub, Grate, By Pass, Trigger, Valhala…)

Nažalost, sve je to bilo premalo da bi se Dragana oporavila, te je u petak krenula u susret sv. Petru.

R.I.P. Gaga Lee!

Povezani članci