Bangles – „Walk Like an Egyptian“

Rujan – 1986.

Je, znam, Bangles imaju veze sa undergroundom kao i Hrvatska s pravno uređenom državom, ali…, osim par svijetlih primjera u povijesti rock muzike, nema se puno reći o ulogama žena u rocku uopće.

Stoga, za današnji Vremeplov grupa Bangles i njen single „Walk Like an Egyptian“.

Grupa izdaje ovu singlicu u sklopu drugog albuma „Different Light“.


Bangles – „Walk Like an Egyptian“

Singlica „Walk Like an Egyptian“ se penje na prva mjesta top lista, i to potpuno zasluženo, a sam album na #5 mjesto.

Bangles nakon toga imaju još nekoliko dobrih hitova koji boostiraju prodaju albuma, no sve to je u stvari premalo da bi band ostao zapisan u povijesti rocka iole masnijim slovima, osim činjenice da su bile ženski rock band koji je prašio punokrvni rock.

No, katkad je i to dovoljno!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci