“Yellow Submarine” kao strip!

Kolovoz – 2018.

“Yellow Submarine” je bio jedan od najuvrnutijih projekta legendarnih the Beatlesa.

Teško je iz današnje perspektive kad je do danas sve “viđeno, isprobano, lansirano” predočiti na koji je način primljen album, a potom i sam film, koji je povijesno gledano, zasjenio album.

Pola stoljeća album i film žive nekim suživotom i polako se sele na police gdje će ih još samo “prašina slaviti“, da bi stigla vijest da će se napokon materijalizirati stari projekt vezan za “Yellow Submarine”. Pored vinila, celuloida, “Yellow Submarine” će osvanuti i u papirnatom izdanju.

U povodu pola stoljeća od izdavanja albuma, Titan Comics je lansirao papirnato izdanje ovog antologijskog ostvarenja.

Ideja nije nova, ali kad je prvi put pokrenuta inicijativa, tamo daleke 1999. godine, matična kuća Apple je stavila veto na finalizaciju projekta, s objašnjenjem da projekt ne zadovoljava kriterij albuma i filma. No, kao i sve u show businessu, pa tako i taj veto ima svoj vijek trajanja, pogotovo kad su škude u pitanju.

„Žuta Podmornica“ je oživjela na 25 stranica stripa!

Za razliku od Europe, gdje je kultni status stripova izoliran po regijama ili područjima, u Americi je on opće raširen, te cijene prvih Marvellovih izdanja i sličnih edicija dosežu ogromne iznose. To ujedno ukazuje da je tržište stripa ogromno i veoma vitalno, te da svaki, ali apsolutno svaki strip koji u sebi nosi bilo kakvu poruku i nadasve kvalitetu, jednostavno igra na sigurno.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci