New Order – “Get Ready”

Kolovoz – 2001.

New Order izdaju album “Get Ready”.

Bio je to prvi album nakon duge hibernacije. Prethodnik, “Republic” je izdan davne 1993. godine.

Teško da je itko očekivao neku revoluciju u izričaju, jer samo postojanje grupe nakon smrti Ian Curtisa i njihovog ponovnog uspona u zvijezde je bilo vrijedan divljenja.

No, New Order je još jednom dokazao da su grupa koja nije za ništa postala velika samo svojom zaslugom i talentom. Album “Get Ready” sadrži sve što je grupu proslavilo i što je najbitnije, bez reciklaže već prežvakanog, toliko čestog slučaja u situacijama u kojoj su se našli New Order s novim albumom.

Dapače, album je svjež i nov, te donosi grupu s u laganom odmaku od svoje najplodnije faze, ali ne i kvalitativno manju.

“Get Ready” kako sam naslov sugerira, budi spreman na najgore, ali i najbolje, ovaj put poentira na ovom drugom, te je album prihvaćen i od kritike i od publike.


New Order – “Someone Like You”

Smješta se na top liste, #6. mjesto UK top liste albuma, te #2. mjesto Billboardove “Top Electronic Albums”. (istovremeno zauzima #41. mjesto na jedinstvenoj top listi Billboard 200 albuma). Q magazine ga smješta na listu “The best 50 albums of 2001”.

Album je je inače posvećen preminulom manageru Rob Grettonu, koji je prije njih vodio Joy Division.

I za kraj, “Get Ready” je posljednji album grupe New Order koji je snimljen u klasičnoj postavi.


New Order – “”Get Ready” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci