Jethro Tull – “Rock Island”

Kolovoz – 1989.

Jethro Tull izdaje 17-ti studijski album “Rock Island”

Anderson se polagano, ali sigurno vraća pod okrilje težeg izričaja, te sam album na trenutke zvuči kao da ga je producirala neka hard rock grupa s dodatkom flaute.

Kako bi što više naglasio postojanost težine izričaja Anderson skoro u potpunosti eliminira klavijature. U toj mjeri da u postavi čak nema klavijaturista. (onaj minimum što se čuje na albumu je odsviran od strane Martin Allcocka iz Fairport Conventiona i bivšeg člana Tulla, Peter Vettesea)

Anderson je postavu sveo u biti na kostur nekadašnjeg sastava, Ian Anderson, Martin Barre, Dave Pegg i bubnjar Doane Perry.

Povratak u teške vode i nije bio neuspješan, pogotovo ako ga gledamo u kontekstu vremena kad je album izašao. Govorimo o 1989. godini, u kojoj je malo tko od veterana uopće bio na sceni. A i oni rijetki su izdavali albume u razmaku od desetak godina.


Jethro Tull – „Kissing Willie“

Stoga “Rock Island” treba gledati kroz prizmu iznenađenja i povoljno se odnositi prema njemu, bez gledanja na legislativu benda i njihovih prijašnjih albuma.

Kritika je krenula tim smjerom, a i publika nije zaostala. Album postaje zlatan u UK i Njemačkoj, gdje dolazi na #5. mjesto top liste albuma. Čak je i singlica skinuta s albuma, “Kissing Willie”, došetala na #6. mjesta top liste singlica.


Jethro Tull – „Another Christmas Song“


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci