Matt Roberts
1978. – 2016.

Kolovoz – 2016.

Preminuo je Matt Roberts, bivši gitarista post-grunge benda 3 Doors Down.

Uzrok smrti se pretpostavlja i nažalost, istovjetan je sa stotinama drugih slučajeva, kad ultimativni posjetitelj ne bira spol, rasu, slavu ili status. Oversdose ili OD, najčešće spominjana riječ u umjetničkim krugovima kad su se ispraćali preminuli umjetnici.

Ni ovaj put nije bilo iznimke, imao je 38 godina!

Roberts je s Brad Arnoldom i Todd Harrellom 1996. godine osnovao bend 3 Doors Down, a napustio ih je 2012. godine, zbog zdravstvenih razloga. Ovaj put se razlog stvarno mora uzeti kao isitnit, jer očito je da je Roberts, a i ostali oko njega, bio svjestan svog stanja i nemogućnosti da funkcionira na nekom prihvatljivom nivou. Priča ispričana po tko zna koji put, kao i sama priča o bendu kojeg je osnovao.

3 Doors Down su bili instant uspjeh od samog osnutka. Još prije izdavanja debut album “The Better Life”, bilo je jasno da su predodređeni za uspjeh. S njime taj uspjeh je i došao. Nažalost došao je sa svim pratiteljima s kojim inače dolazi u ovom poslu.

Tiraža albuma je bila astronomska. Samo se u Americi prodao u šest milijuna kopija, dok je nasljednik, za nijansu bio slabiji po tiraži. “Away From The Sun” je ovu brojku povećao za četiri milijuna kopija.

Hit s kojim su se probili na top liste singlica, “Kryptonite”, dolazi do trećeg mjesta Billboarda u Americi i osmog u Australiji. Niz se nastavio s kompozicijama “Be Like That”, “When I’m Gone”, “Here Without You”, “Let me Go” i “Its Not My Time”.

Pored toliko hitova i tiraža singlica i albuma, normalno je da se na račune grupe slila ogromna količina novca. U ovom slučaju, veliki dio je otišao u dobrotvorne svrhe. Toliko da je je grupa i sama osnovala jednu od dobrotvornih ustanova “The Better Life Foundation”, s ciljem da omogući što većem broju djece djetinjstvo dostojno čovjeka i što bolje startne pozicije u životu.

Plemenito nema što.

Nažalost, koliko god bili velikodušni prema drugima, u sebi su nosili klicu samouništenja, čija se crna kruna nadvila nad bendom odlaskom Matt Robertsa.

R.I.P.!


3 Doors Down – “Kryptonite”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci