David Kubinec – “Some Things Never Change”

Kolovoz – 1978.

David Kubinec izdaje drugi solo album “Some Things Never Change”.

Album izlazi i pored velikih imena koja su sudjelovala u njegovom nastanku, ne pobuđuje veću pažnju. Teško je dokučiti iz ove vremenske distance zašto je tome bilo tako, jer album uopće nije loš, dapače.

Možda je problem bio što se David na ovom albumu odmakao od progresivnih voda i krenuo u pop/rock vode. Ali kad pogledamo top liste tog doba, vidjet ćemo da su daleko infantilniji i manje vrijedni albumi skretali pažnju na sebe.

Ili je problem bio u tome što se u tom trenutku punk već valjao svom snagom i budući velikani (Police) potpisali prvi ugovor s istom kompanijom kao i David?
Bilo kako bilo, album je nastavio neki svoj život, seleći se s polica u kataloge, i natrag u obliku CD-a.


David Kubinec – “Comin´ home”

Šteta, jer album obiluje pop pjesmama koje nisu zarazne na prvo slušanje, ali su jedne od onih koji se naseljavaju u glavi i bez dozvole vlasnika. I tu ćuče dugo vremena!

Album je snimila krema ondašnjeg popa. Dovoljno je reći da je na gitari bio Chris Spedding, dok su ritam sekciju sačinjavali Ollie Halsall i Timi Donald. Ipak, glavna uloga je pripala producentu, nikome drugome do John Caleu, koji je uz producentsku palicu svirao i klavijature.

I kad se zbroji sve skupa, dobra pop muzika, dobra lirika, vrhunska produkcija (za ono vrijeme), velika imena, jednostavno nije jasno što se u biti dogodilo!?


David Kubinec – “Some Things Never Change”

I jedna zanimljivost vezana za ovaj album.
Još u danima Mainhorse Airline, David je kao predgrupu pozvao tada nepoznatu grupu Supertramp. Davši im šansu da se bruse pred auditorijem indirektno je pridonio kasnijem usponu grupe na svjetskoj sceni. U znak zahvalnosti, Supertramp 1997. godine izdaje album “Some Things Never Change” i time odaje poštovanje Davidu za napravljeno.

Davidov album “Some Things Never Change” nije revolucionarni album. Nije čak ni progresivni album, ali jest album koji se ugodno sluša i lijepo liježe u svakoj prilici.

Zar to nije dovoljno!?


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci