Herb Alpert & The Tijuana Brass – “A Taste of Honey”

Kolovoz – 1965.

Bobby Scott i Ric Marlow su 1960. godine napisali instrumental “A Taste of Honey”, koji je u biti bio namijenjen za istoimenu Broadwaysku predstavu. Instrumental je originalno napisan u dvije verzije, kao uvodna tema predstave i ponovljena u tijeku njenog trajanja.

I vjerojatno bi se sve tu i okončalo da temu nije obradio bend Herb Alpert & The Tijuana Brass, izdavši je na singlici, u Kolovozu 1965. godine.

No, nisu bili jedini, prije njih, uspješno su je obradili Billy Dee Williams, i to kao vokalnu verziju, i naposljetku Lenny Welch. Sve su dolazile na top liste, u nekim verzijama na niže, a nekim na više pozicije.

I onda su došli the Beatles, i obradili je na svom prvom albumu, i to u vokalnoj verziji. Ali ni tada nije bio kraj, obradila ju je Barbara Streisand na svom prvijencu, i niz se nastavlja …..

Ono po čemu je verzija u izvedbi Herb Alperta bitna jest činjenica da je nakon njenog izlaska u ovoj verziji, pjesma poslala evergrin, pop standard i time si priskrbila „vječni život“.


Herb Alpert & The Tijuana Brass – “A Taste of Honey”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci