David Cross Band – “Sign Of The Crow”

Kolovoz – 2016.

David Cross sa svojim bendom izdaje album, “Sign Of The Crow”. Bio je to tek šesti album ovog velikog umjetnika.

David Cross je u toku karijere nastupao i surađivao na bezbrojnim projektima, nerijetko ostavljajući solo karijeru po strani. Najkarakterističniji primjer takvog “punog” angažmana je bila suradnja s Robert Frippom i sastavom King Crimson.

David je imao tu sreću da se pridružio bendu kad je Fripp oformljavao novu postavu i bio spreman ući u studio sa potpuno novim izričajem, do tada neviđenim na sceni. Bila je to najplodnija kreativna faza King Crimsona, a Cross je svojom violinom u njoj dao ogroman doprinos.


David Cross Band – “Starfall”

Iako je radi razmirica napustio grupu nakon drugog albuma trilogije “Starless and Bible Black”, ostao je u dobrim odnosima sa svima, te je kao gost sudjelovao u kreiranju posljednjeg, trećeg albuma trilogije, “Red”. Ovu epizodu u životu Davida Crossa spominjem jer je ona obilježila njegov život i odredila pravac kojim će se kretati njegova solo karijera.

Razvijajući izričaj kojeg je naslijedio od King Crimsona, David Cross izdaje briljantne albume i doprinosi svojom violinom bezbrojnim projektima.

Samozatajan po prirodi, i plodonosan na sceni, David Cross plovi progresivnim vodama tiho i nenametljivo, možda kao neki ogromni puž, ali iza kojeg ostaje debeli i svijetli trag.

Takav je slučaj i s ovim albumom!


David Cross Band – “Sign Of The Crow” / službeni trailer

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci