Santana & Isley Brothers – “Power Of Peace”

Srpanj – 2017.

Nakon što je okončao turneju s originalnom postavom iz prve faze stvaralaštva, Santana se nakratko povlači iz javnosti.  Veoma rijeka pojavljivanja su bila striktno vezana uz dobrotvorne izlete, da bi se odmah potom povukao u zaštićenu privatnost i intimu studija.

Lebdjelo je pitanje, što to Santana radi?
Zna se da nikada nije spavao na lovorikama, i uskoro je postalo jasno zašto ga nema.
Santana je oživio davno uspostavljene veze s legendarnim Isley Brothers, u stvari, s preživjelim članovima Ronaldom i Ernie Isleyom. Znajući legislativu Isley Brothersa postaje jasno da je Santana nakon povratka korijenima, ovaj put odlučio za jedan drugačiji korak unazad, prema izvornom urbanom soul, funk, blues rocku pomiješanim s elementima jazza, kojeg su njegovala braća Isley Brothers.


Santana & Isley Brothers – “I Remember”

Stoga i ne ćudi da je na albumu samo jedna autorska kompozicija, “I Remember”, koju je skladala Santanina supruga Cindy, koja ravnopravno sudjeluje na album svirajući bubnjeve.

Na albumu su pored spomenute autorske “I Remember”, mnoge obrade, počevši od “Higher Ground”, Stevie Wondera, “What the World Needs Now Is Love”, Burt Bacharacha i Hal Davida, “Mercy Mercy Me (The Ecology)”, Marvin Gayea, “I Just Want to Make Love to You”, Willie Dixona, “Gypsy Woman”, Curtis Mayfielda… .

Poznanstvo Santane i Isley Brothersa datira još iz prošlog stoljeća, kad su sedamdesetih godina zajedno pokrivali razne događaje. Prvi susret se zbio po samom dolasku Santane iz Tijuane u San Francisco, gdje je od prvih dana stjecao vjerni krug sljedbenika. Iz tog vremena, za održavanja Columbia Records konvencije datira i zgodna izjava.
Santana Band je nastupio prije Isley Brothersa, kojima je pripala nezahvalna uloga da nakon njega dođu na scenu. Nakon koncerta, gitarista benda je izjavio “They took all the oxygen out of the room, playing their hits and songs from Abraxas

Nakon ovog “incidenta” putevi su im se križali nebrojeno puta, pa su čak dijelili istu pozornicu u nekoliko navrata, no, ovo je prvi put da su zajedno u studiju. U biti, boravak u studiju je materijalizacija suradnje s pozornice, te stoga ne čudi izjava Ronalda Isleya, da je Santana Band prije ulaska u studio odradio “zero” priprema ili prevedeno, ušli su u studio bez i jedne uvježbane note.


Santana & Isley Brothers – “Power Of Peace” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci