Dusty Hill
1949. – 2021.

Srpanj – 2021.

„Blue Jeans Blues“ sam prvi put čuo dalekih sedamdesetih. Ne sjećam se da li je to bila prva što sam čuo od ZZ Top-a ili tko zna koja po redu, ali ono čega se sjećam jest bila „ljubav na prvi pogled“. Bila je to ljubav za cijeli život!

Imao je ZZ Top poprilično hitova i to na globalnoj razini. Little Ol’ Band From Texas je njima harao top listama i punio dvorane, ali „Blue Jeans Blues„ je ostao „cornerstone“ opusa u mojoj percepciji ZZ Top-a.

I kad spoznate da je dio tog kreativnog tima otišao i da se više neće vratiti, što možete osjećati nego ogromnu tugu, iščupan još jedna komad „sebe“ kojeg nema što, ni tko nadomjestiti.

Ono s čime smo rasli i sazrijevali polako, ali nepovratno odlazi, dok jednog dana i na nas ne dođe red. Biologija, da i u to nema sumnje, ali uvijek jedno te isto pitanje, zašto dobri odlaze i s njima dio nas.

Odgovor nećemo nikada naći, ma koliko bili vjernici u bilo kojeg boga, odgovora nema. S time treba živjeti.

Ujutro je novi dan. Novi, da, ali bolji, sigurno ne, jer svijet bez Dusty Hilla nije više onaj svijet kojeg smo poznavali i kojeg će sunce obasjati sutra.

Rest in peace Dusty!


ZZ TOP – “Blue Jean Blues”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci