Caravan – “Better by Far”

Srpanj – 1977.

Caravan izdaje osmi album „Better by Far“.

Teško je na ovom albumu čak i između redova čitati onaj originalni, kreativni Caravan, jer zbog tko zna kojeg razloga, bend se odlučio približiti mainstreamu kako bi eventualno ubrao koji poen i mjesto na top listi. Rezultat je bio očekivan, mlako i blijedo izdanje Canterbury legende. Sljedbenici su instant okrenuli leđa ovom albumu, mnogi i grupi.

U stvari, da na omotu albuma ne stoji ime Caravan, album i ne bi bio toliko loš, dapače, sastavljen je kompozicija koje svoj život komotno mogu usmjeriti k radiju i mainstreamu, ali, Canterbury je uvijek, pored neograničene darežljivosti spram eksperimentu, oštro kažnjavao pokušaje bježanja u mainstream. Dakako, stara priča o odbijanju bilo kakve komercijalizacije muzike osim one osnovne, kako bi doprla do auditorija.


Caravan – “Feelin’ Alright”

Auditorij, u očekivanju neke verzije remek djela “Land of Grey and Pink” ili pak  “For Girls Who Grow..”, reagira onako kako je samo mogao reagirati. Ignorira postojanje ovog albuma kao integralnog dijela opusa grupe Caravan. Time album postaje prvi album koji biva tako primljen od strane sljedbenika i dakako najslabija karika u do tada čvrstom lancu progresivnog izričaja te scene. Ono što ovaj album krasi jest malo gruba činjenica. Pokazao je da i na Canterbury sceni može nastati album koji u najmanju ruku ne pripada miljeu u kojem je nastao, pa makar ga izdala legenda pokreta.
Bila je to u biti prva pukotina.

Sama činjenica da je album izdan na CD formatu tek 2004. godine, dovoljno govori o statusu ovog albuma, pa čak unutar opusa same grupe.


Caravan – “Better by Far”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci