The B-52’s – “The B-52’s”

Srpanj – 1979

The B-52’s izdaju debut album istog naziva.

Album je zajahao na valovima New Wavea i nedugo nakon izlaska na tržište zadobiva nepodijeljenu naklonost kako kritike, tako i auditorija.

Donoseći svježi izričaj u smećem već zagađenu sredinu novog pokreta, The B-52’s pogađaju u sredinu. Postaju vladari plesnih podija, bez da su dirnuli u esencu svog stvaralaštva.

Prvi album ove grupe je jednostavno odličan i beskrajno šarmantan. Svaka, ali ama baš svaka kompozicija zavrjeđuje pažnju i plijeni svojom kvalitetom, sadržajem i načinom na koji je izložena.

Aranžmanski, bend dovodi minimalizam do neslućenih visina.


The B-52’s – “Planet Claire”

Uglavnom album vrijedan svake minute svog trajanja.

Inače album „The B-52’s“ dolazi na #59 mjesto Billboarda, a singlica “Rock Lobster” se penje na #56 mjesto liste singlica. 2003. godine VH1 ga smjesta na #99 mjesto najvećih albuma svih vremena. Interesantno je za naglasiti u ovom kontekstu, da je čak i John Lennon uživao u njemu.

1995. godine, u knjizi „The Alternative Music Almanac“, autor Alan Cross smješta ovaj album na deveto mjesto prvih deset klasika alternativnog rocka.

I na kraju, referenca.

Rolling Stone magazin ga smješta na  #152 mjesto od 500 najvećih albuma svih vremena.


The B-52’s – “The B-52’s” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci