Lovin’ Spoonful – „Summer in the City“

Srpanj – 1966.

Danas skoro potpuno nepoznata grupa Lovin’ Spoonful, izdaje singlicu „Summer in the City“.

Nakon niza hitova, od kojih je svaki dolazio na top liste, ali nikada na prvo, „Summer in the City“ je prva koja zaposjeda to mjesto.

Na prvom mjestu Billboarda stoji tri tjedna, potvrđujući Lovin’ Spoonful kao sastav na kojeg valja računati. Sam lider John Sebastian, koji je koautor teme, dobiva krila i u sljedećem razdoblju piše pjesme koje redom dolaze na vrhove top lista.

Možda je ime sastava i lidera danas nepoznato, no pjesme su i te kako poznate. Štoviše, postale su dio pop kulture šezdesetih i dakako, time su dobile šansu za mnogobrojne obrade.


Lovin’ Spoonful – „Summer in the City“

Možda najpoznatiji „klijentJohn Sebastiana i Lovin’ Spoonful je Joe Cocker. Njegova je zasluga što su pjesme sastava Lovin’ Spoonful nastavile živjeti u sedamdesetim godinama, pa čak i u novom stoljeću.

O kojim impresijama govorim, kazuje notorna činjenica, da danas cijela zemaljska kugla zna, recimo, za „Summer in the City“, ali radi Joe Cockera, malo tko zna porijeklo i original. U kulturološkom kontekstu to je najmanje bitno, jer ono što jest, glazba se očuvala i izbjegla veo zaborava. To dakako ni uz pomoć desetine Joe Cockera ne bi bilo moguće da iza svega ne stoji kvaliteta, stoga, krediti John Sebastianu i grupi Lovin’ Spoonful.

Krediti i komplimenti, jer su nas podarili pregrštom vječnih tema koje žive dan danas.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci