„Oliver“

Lipanj – 1960.

Iako svjetlosnim godinama udaljeni od koncepta ovog portala, a i muzike kojom se bavi, ipak, nekim muzičkim ostvarenjima treba odati dužno priznanje. Točnije rečeno, govorim o mjuziklu „Oliver“.

Ljubitelji cabarea će se odmah prepoznati, iako je malo kome poznato, da je ovaj muzički komad napisan i izveden davne 1960. godine u mjesecu Lipnju.

Autor Lionel Bart je za predložak libreta uzeo novelu „Oliver Twist“, Charles Dickensa. Premijera na Broadwayu nije baš obećavala, no djelo je izdržalo premijeru i kasnije izvedbe.


„Oliver“

I ne samo to, tijekom šezdesetih je doživjelo izvedbe na manje, više svim pozornicama na svijetu, a pohod je nastavilo i sedamdesetih. Osamdesetih se nekako prikrilo, no devedesetih, u rasponu od četiri godine, ponovo biva smješteno na pozornicama.

No ni tu nije kraj.
Izranja na površinu ponovo 2008. godine i na repertoaru ostaje do 2011. godine, da bi 2012. godine do današnjih dana ponovo zaplovilo od Dubaija, preko Damaska i ponovo se stacioniralo na malim scenama u Europi.

Nisam ljubitelj ovog žanra, no kao što sam rekao u uvodu, nekim djelima treba skinuti kapu, iako ne pripadaju našem miljeu.


„Oliver“ / cijela predstava

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci