“Truancy: The Very Best of Pete Townshend”

Lipanj – 2015.

Pete Townshend je “punio” 70. godina. U nekim relacijama, ova dob je dobrano poodmakla za bilo kakve nove i fizičke aktivnosti nositelja. No, ne i za Petea. Posljednjih je godina bez prestanka na turnejama s matičnom grupom, The Who, s repertoarom iz bogatog opusa, ali isto tako i s orkestralnom verzijom rock opere “Quadrophenia”. I kao rezultat, na svjetlo dana se lansira simfonijska verzija.

Na drugoj strani, aktivno sudjeluje u dobrotvornim predstavama, čiji je nositelj Daltrey.

O planovima za izdavanje novog albuma matične grupe u tom trenutku se tek spekuliralo. Kako bi se ipak održala pažnja sljedbenika, izdana je kompilacija “Truancy: The Very Best of Pete Townshend”.

Na kompilaciji su ponovno masterirane kompozicije iz Peteovog solo opusa, ali i jedna nova, tagirana kao mamac za fanove. Dakako, naći će se samo na ovom albumu!
Radi se o politički angažiranoj kompoziciji “Guantanamo”, čiji naslov dovoljno govori o njoj.

Po izlasku albuma The Who, odnosno Pete i Roger kreću na turneju. Kako je već uobičajeno, ovo je trebala biti posljednja ili kako je Daltrey izjavio “početak jednog dugog oproštaja”.

Svjedoci smo da ipak nije bilo tako, srećom!


Pete Townshend ‘ “Guantanamo”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci