The Rolling Stones – “Sticky Fingers Live”

Lipanj – 2015.

Jedno je sigurno – Rolling Stones mašinerija ne posustaje. Svjetlo dana je ugledalo (nažalost, za sada samo digitalno) izdanje albuma “Sticky Fingers“, snimljenog u živo.

Pomalo iznenada, jer ništa nije najavljivalo ovaj događaj. Album se jednostavno pojavio na iTunes serveru za skidanje muzike, bez ikakve reklame i fanfara, a tako je i nastao.

Naime, po starom dobrom običaju, Mick, Richards & company, prije svake američke turneje održe par koncerata za zagrijavanje.  Tako je bilo i ovaj put. The Rolling Stones su 20. svibnja održali intimni koncert u Fonda Theartu u LA, pred 1200 fanova.

Rijetko tko je uopće znao za ovaj koncert, a na njega se došlo samo na pozivnice.


The Rolling Stones – “Wild Horses” / (Live At The Fonda Theatre)

Te su večeri izveli cijeli album “Sticky Fingers“, kad je i snimljen novi album koji se pojavio na svjetlo dana tog Lipnja 2015. godine.

Na samom početku turneje se u medijima provlačila vijest da će Stonesi na turneji izvoditi cijeli album, ali to su kasniji koncerti, a i sam Jagger demantirali. Mick je izjavio da sam album ima nekoliko sporih tema te da publika željna hitova sigurno ne bi to lijepo primila. A on je uvijek znak što publika hoće i traži.

I to je the Rolling Stones i dovelo ondje gdje su sada, super-super zvijezde, kojima nitko nije ni u blizini po pitanju statusa. To pokazuju i brojke.  The Rolling Stones su od 2012. godine uprihodili 360 milijuna dolara, uključujući i 52 milijuna ostvarenih na turneji.

Stoga, nije čudo da Mick Jagger u rukavu ima stotine trikova kojima će pridobiti pažnju medija, a time i publike. Ovo izdanje je samo jedno u tom nizu.

Ali, koga briga, jer ipak, “Sticky Fingers“ je jedan od njihovih najboljih albuma i lijepo ga je čuti osvježenog u današnjem izdanju.


The Rolling Stones – “Brown Sugar” / (Live At The Fonda Theatre)

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci