Robert Plant – “Pictures at Eleven”

Lipanj – 1982.

Robert Plant izdaje prvi solo album, “Pictures at Eleven”.

Dugo se i nestrpljivo očekivao ovaj album. Led Zeppelin su otišli u povijest, ali glavni protagonisti su bili daleko od umirovljenja, pogotovo Plant. Okupio je oko sebe vrhunsku ekipu, predvođenu Phil Collinsom i ušao u studio.

Rezultat, “Pictures at Eleven”!

Mjesecima prije ulaska u studio Plant je u medijima decidirano izjavljivao da ne želi reciklirati izričaj Led Zeppelina i isto tako, da su Led Zeppelin prošlost na koju se ne želi vratiti.

I stvarno, album “Pictures at Eleven” jest različit od opusa matične grupe i jest odmak od izričaja kojeg su Led Zeppelin zaokružili svojim albumima. Ali, jabuka ipak ne pada daleko od stabla.


Robert Plant – “Slow Dancer”

Ma koliko se trudio, u ovoj fazi, Robert Plant jest ex-Led Zeppelin sa svim atributima koje nosi taj naslov.

Album na trenutke jednostavno djeluje kao da su ga napravili Zeppelini u nekoj fazi koju nikada nisu prošli. Štoviše, izričaj je krenuo naprijed i tu dolazimo do onog krucijalnog. Robert Plant nije izbrisao svoju povijest, a niti je negirao, jednostavno je razvio svoju verziju evoluiranog izričaja Led Zeppelina i otisnuo je na albumu.

Zato album i jest dobar, usudio bih se reći, odličan. Neočekivano odličan, pogotovo jer na njemu nema Jimmy Pagea, a ni njegov duh ne lebdi nad muzikom.
Plant se oslobodio okova grupe, oslobodio se statusa “tandema” i pomalo neočekivano pobrao lovorike kao, Robert Plant.
Svaka čast!

Album obiluje kompozicijama od kojih svaka ima svoj pečat, svaka je markantna i ima svoj život. Album “Pictures at Eleven” je album kojem se rado vraćam u redovnim intervalima.

Ja znam zašto, ako vi ne znate, vrijeme da to otkrijete!


Robert Plant – “Pictures at Eleven” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci