Deep Purple – “Hush”

Lipanj – 1968.

Deep Purple su se oformili. Snimanje albuma se samo nametnulo.

Iako im obrade nisu bile strane, preferirali su svoj materijal. No, Blackmore je došao s jednom idejom, u stvari kompozicijom „Hush“ koju je napisao Joe South i izvodio Billy Joe Royal. U njoj je prepoznao potencijal, pogotovo ako je se prearanžira i prilagodi stilu koji je njegovao rani Deep Purple. Ideja biva prihvaćena i na svjetlo dana izlazi singlica „Hush“ koja u trenutku porobljava sve moguće top liste.

Pjesma s dakako našla na prvom albumu grupe „Shades of Deep Purple“, kojem je prokrčila put. No, bio je to u biti početak nekog drugog života, jer pjesma postaje standard oko kojeg se vrti rani život ove velike grupe.

No, ni tu nije kraj, jer druga inkarnacija grupe Deep Purple ponovo snima pjesmu „Hush“ i ponovo je izdaje na singlici i, gle čuda, ponovo dolazi na top liste. (vokal, Rod Evans i basist Nick Simper odlaze i mijenjaju ih Ian Gillan i Roger Glover)

Komotno možemo time reći da je pjesma „Hush“ bila ta sila koja je gurala mladu grupu prema vrhu i to ne samo jednom.
Povijesno gledano i pored mnogobrojnih obrada pa i kvalitetnog originala, verzija grupe Deep Purple se danas poistovjetila s bendom.


Deep Purple – “Hush”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci