Cheap Trick – “We’re All Alright!”

Lipanj – 2017.

Kao što podnaslov sugerira, baš tako bi se mogo opisati album grupe Cheap Trick. Izlasku je prethodila singlica “Long Time Coming”, kojom bend podcrtava sam naslov izdanja..

Cheap Trick su posljednji album “Bang, Zoom, Crazy … Hello” izdali godinu prije, dok je prethodnik, “The Latest”, bio izdan u razmaku od sedam godina. Gledajući na kronologiju izlaska albuma ovog benda, postaje jasno da je vremenski razmak do izlaska ovog albuma najkraći u skoro u cijeloj karijeri benda, koja se proteže unatrag pola stoljeća.

Po izlasku albuma Cheap Trick kreču na turneju. Ovaj put su bili u društvu s grupom Foreigner i Jason Bonham’s Led Zeppelin Experience. Interesantna je kombinacija ovog tria bendova, jer stilski su ipak udaljeni. No, ono što ih veže to su stadioni i velike dvorane, te stoga nije bilo sumnje, duž sjevernoameričkog kontinenta Cheap Trick, Foreigner i Jason Bonham koji izvodi kompozicije Led Zeppelina, napunili su sve dvorane u kojima su gostovali.


Cheap Trick – “Long Time Coming”

Cheap Trick inače nisu baš popularni bend na ovim prostorima. Većinom ih poznaju i priznaju ljubitelji bluesa, iako je sastav samo dijelom svog opusa okrenut tom izričaju, a i onda je obojen teškim urbanim bojama i umotan u rock ambalažu.

Cheap Trick su pošteni rockeri koji su uvedeni u “Rock and Roll Hall of Fame“, što ipak donekle govori o statusu kojeg uživaju među publikom.

Svojom su žestokom i angažiranom svirkom, bez previše filozofiranja stekli skoro pa kultni status u Americi, dok su van nje slabo poznati širokim masama. To su donekle i sami krivi, jer su pomalo neortodoksno pristupili marketingu i promociji, podređujući ih svojim prohtjevima, ne tržištu.

No, ovo je tema za neku drugu priču.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci