Deep Purple – „In Rock“

Lipanj – 1970.

Deep Purple izdaju četvrti album „In Rock“.

Album donosi bend na top liste  i upisuje ih u povijest s vječnom „Child in Time“.

Istovremeno, „In Rock“ je prvi album koji je snimila druga inkarnacija, (Mk II). Doduše, identična je postava sudjelovala u projektu „Concerto for Group and Orchestra“, no ovaj projekt je bio u stvari, Lordovo solo ostvarenje.

Dakako, novi članovi, Glover i Gillan u grupu donose svježu krv i što je najvažnije, karizmu na sceni. U kombinaciji s uspješnom studijskom snimkom, bend na pozornicama počinje dobivati zaslužene poene.

Pored skretanja s psihodelične crte u daleko tvrđi izričaj, Deep Purple pronalazi svoje mjesto među najvećima na Otoku.


Deep Purple – “Child in Time”

Interesantno je napomenuti, po tko zna koji put kad je diskografska kuća u pitanju, da je tijekom snimanja albuma snimljena i kompozicija „Black Night“, koju izdaju na singlici, kao najavu albuma. A ova se u finalnoj fazi rada na albumu, uopće nije našla na njemu.

Singlica se penje na #2 mjesto britanske top liste, te je time odluka još čudnija. No, istine radi, treba ipak reći da je „Black Night“ našla mjesto na albumu u Meksiku i još nekim zemljama.

I na kraju, jedna pomalo bizarna činjenica. Pored neprikosnovene aktualnosti i snage, albumi druge inkarnacije, koja se inače smatra za najjaču postavu ovog benda, postižu u Americi manji uspjeh od albuma izdanih od prve postave.

Engleska je bila na suprotnoj strani.


Deep Purple – „In Rock“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci