King Crimson – “Heroes”

Lipanj – 2017.

Robert Fripp kapitalizira na tko zna kojoj po redu mladosti matičnog sastava.

King Crimson je ponovo IN, dvorane su rasprodane, aktualna turneja po sjevernoameričkom kontinentu se produžava iz dana u dan, tiraže su ponovo na nekadašnjim visinama i uglavnom, King Crimson je još jednom potvrdio da je uz Hajduk, vječan.

Nakon što je izdan album sa živim snimkama s turneje „Radical Action to Unseat the Hold of Monkey Mind“, nedugo nakon njega izlazi novi EP, ovaj put sa snimkama iz Berlina, Pariza i Beča.

Pored intrigantno poznatog naslova, na EP-u su se našle dvije verzije velikog hita David Bowiea, “Heroes”.


King Crimson – “Heroes”

Snimljena je u Berlinu, veoma blizu mjestu gdje je nastao original, prije skoro četrdeset godina. (Vjerujem da je poznato da je autor riffa iz ove pjesme Robert Fripp, koji je uz Brian Enoa sudjelovao u nastanku Bowievog albuma „Heroes“.)

Pored kompozicija iz metalne faze, “Easy Money” i “Starless”, snimljenih u Parizu, na EP-u je i nova kompozicija, po prvi put izdana, “The Hell Hounds of Krim”, snimljena na koncertu u Beču.

Ukratko, EP je reprezentativan i u „kratkim“ crtama oslikava tadanašnju inkarnaciju s tri bubnjara.

I da se podsjetimo, osmu inkarnaciju King Crimsona su činili, Mel Collins, saksofoni i flauta, Robert Fripp, gitara i klavijature, Gavin Harrison, bubnjevi, Jakko Jakszyk, gitara i vokal, Tony Levin, bas i stick, Pat Mastelotto, bubnjevi te Jeremy Stacey, bubnjevi i klavijature (ekipa snova! op.a)


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci