Chris Kenner – “I Like It Like That”

Lipanj – 1965.

Životni put Chris Kennera bi daleko bolje pristajao trendu sedamdesetih godina nego samim počecima šezdesetih, ali, neke stvari su namijenjene tome da se ne mijenjaju. Radi se o kombinaciji neobuzdanog karaktera, sklonosti porocima i talentu za skladanje, pa i izvođenju vlastitih i tuđih skladbi.

Od samih početaka bavljenja muzikom gostuje na top listama, doduše kao i svi talentirani početnici na donjim ljestvicama, da bi se tijekom vremena i nakon upoznavanja s klaviristom i aranžerom Allen Toussaintom preselio na same njene vrhove.

Ulaznica za vrh je bio hit “I Like It Like That”, kojim osvaja drugo mjesto Billboarda, ali i diljem svijeta je veoma blizu te pozicije. Koliko je ova pjesma bila popularna svjedoči i lista obrada, s imenima od kojih se zavrti u glavi. Evo nekih, Wilson Pickett, Alvin Robinson, the Ramsey Lewis Trio, Johnny Rivers, Chuck Jackson, Earl Grant, Maxine Brown, Fats Domino, Bobby Womack, The Moody Blues, the American Breed, Fairport Convention, Bruce Springsteen, Jimi Hendrix, …
Impresivno!


Chris Kenner – “I Like It Like That” / part 1

Chris Kenner je nastavio s karijerom i još je neko vrijeme bio stanovnik top lista dok ga s njih nije skinuo njegov ego i neobuzdanost. Naime, sve je češće kasnio na nastupe, zaboravljao tekstove svojih pjesama, a katkad se ne bi ni pojavio. Alkohol je toliko uzeo maha da je bilo vremenskih intervala u kojima doslovno nije uopće funkcionirao.

Sve je to kulminirao krajem šezdesetih kad pada u zaborav, da bi 1976 preminuo od srčanog udara izazvanog trovanjem alkoholom.

Tužno, ali  to je život!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci