Peacefool Snyte – “Brand New Universe”

kao sjena na stijenci iznad…

Već neko vrijeme na nekoć bogatoj splitskoj rock sceni ne događa se ništa bitno. I kad smo se već pomirili s tom činjenicom, pojavljuje se sastav koji svira dinamičan, suvremeni retro rock kakav bi dugogodišnji fanovi htjeli čuti. Otkriće vrijedno pažnje.

Rock/grunge/blues/psychedelic/ambiental – premda zvuči tako nostalgično, ali žanrovski nedefinirano uz zamagljene reference, stvoren je poseban identitet i zvučna paleta. Set od osam pjesama prožet je zanimljivim pričama, opuštenim vibracijama i zavaravajućom jednostavnošću.

Ovi momci nisu razmetljivi ljudi; ovaj materijal ima tendenciju biti ugodan na prilično suptilne načine, što je jedan od razloga zašto će trebati nekoliko slušanja prije nego što se ovi uradci stvarno počnu upijati i uhvate vas svojom hipnotičkom čarolijom. Vrijeme, čini se, ima način mijenjanja perspektive i razotkrivanja istine.


Peacefool Snyte – “Out In The Space”

Vitalna energija za početak. Što može biti važnije od života glazbe?

Zatim: prisutnost i neposrednost – očaravajuće teksture gitare i komponirani vokali na čvrstoj, uravnoteženoj ritam podlozi pojavljuju se kao da su točno ispred vas, držeći fokus između ekspanzivne zvučne scene i duboko sive pozadine. Detalji, slike i prisutnost na razini su najuvjerljivijih audiofilskih snimaka.

Prizori se odvijaju pred očima slušatelja, dojmovi se slažu, smisao se sramežljivo otkriva.

Odbijajući prepustiti se prekomjernosti, magnetske melodije razdvajaju tanku granicu između insinuiranja i inzistiranja. Sastav pokazuje kombinaciju kontrole, virtuoznosti i skladnosti koja se vraća na klasično razdoblje rocka, a istovremeno pokazuje put naprijed.


Peacefool Snyte – “Can’t Find My Way”

Cijela je snimka napravljena tako dobro da se usuđujem reći da ne postoji zvučno kompromitirana izvedba. Naravno, dobra produkcija malo znači ako nedostaje umjetnički sadržaj. No, nepotrebno je isticati da tehnički perfekcionizam i kreativni elan prevladavaju cijelo vrijeme.

Peacefool Snyte posjeduje prečesto ignoriranu sposobnost da podcijeni popularne elemente i izađe s nečim što pažljivog slušatelja obara s nogu. To je dar koji u popularnoj glazbi nikada nije bio pretjerano zastupljen, ali kada se otkrije, to je bogat, obilan izvor ljepote. I iako tek početni izlet, ‘Brand New Universe’ upravo je takav album.

A srest ćemo se uskoro opet…


Peacefool Snyte – “Brand New Universe”


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci