Eric Clapton – “I Still Do”

Svibanj – 2016.

Eric Clapton izdaje album, pod nazivom, “I Still Do”.

Bio je to dvadeset i treći solo album ovog legendarnog gitariste. Za producentskim pultom sjedio je njegov stari znanac Glynn Johns, s kojim je do sada napravio neke od svojih najvećih ostvarenja (1977. godine LP, “Slowhand”, te hitove “Cocaine”, “Wonderful Tonight” i “Lay Down Sally”). Inače, Glynn je, ne računajući Claptona, do sada radio sa grupama Rolling Stones, Eagles, Led Zeppelin i the Who. Drugim riječima, isprofilirao se kao producent najvećih imena današnjice.

Album je ipak došao kao iznenađenje, jer Clapton je godine prije održao svoje “posljednje koncerte” i time zaokružio karijeru što se tiče nastupa. (bar je tako izjavljivao, ali, .. !).


Eric Clapton – “Catch The Blues”

Izrada omota albuma je povjerena Sir Peter Blakeu, koji je napravio legendarni omot za remek djelo the Beatlesa, “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” i omot za album “Face Dances”, grupe the Who.

Kompozicije na albumu su skoro sve originalne, Claptonove. U studiju su mu se pridružili stari znanci, s kojima je surađivao već dugo godina, bubnjar Henry Spinetti, basist Dave Bronze, gitarist Andy Fairweather Low i klavijaturist Paul Carrack. Ne vjerujem da se Claptonu u studiju nije pridružilo neko zvučno ime, ali to će ostati enigma. Možda jednog dana …. .


Eric Clapton – “Little Man, You’ve Had a Busy Day”

Inače, “I Still Do” je prvi album od albuma “Eric Clapton & Friends: The Breeze, An Appreciation of JJ Cale”, kojeg je izdao 2014. godine, u povodu smrti bliskog prijatelja i suradnika, JJ Calea.

U stvari, prema kazivanju samog Claptona, u trenutku kad je primio vijest o smrti JJ Calea, već je počeo stvarati konture pjesama za sljedeći album. Taj ga je događaj skrenuo sa puta i posvetio se kreaciji albuma posvete kojeg je izdao sljedeće godine.

Dakle, “I Still Do” je u biti album kojeg je Clapton trebao izdati prije dvije godine, ali nije.

Za ovakve albume se uvijek veže pitanje, što očekivati?
Ništa posebnog, ni specijalnog, ali isto tako, puno dobrog. U najavi albuma Eric Clapton nije ničim dao naznaku da će se u materijalima naći nešto novo ili drugačije od već njegova uobičajenog izričaja.

Pomalo mi je i krivo, ali ne zaboravimo. Eric je “prešao” 70 godina. Moramo biti zadovoljni da ima snage napraviti i ovo što nam nudi!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci