Ana Popović – “Trilogy”

Svibanj – 2016.

Ana Popović izdaje trostruki album “Trilogy”.

Album ima svoju povijest, i to onu humanu. Naime, za vrijeme posljednje turneje kamion s opremom je bio ukraden. Samo zahvaljujući dobrim ljudima i fanovima, koncerti su nekako održani s opremom koja se posuđivala lokalno i tako turneja privela kraju. Pomalo neobično, ali očito da još postoje „dobri samaritanci“.


Ana Popovic – Trilogy vol.1 (Morning)

U znak zahvalnosti, dakako pored javne zahvale svima koji su joj pomogli, Ana je odlučila snimiti trostruki album i prodavati ga po cijeni jednog. Sam album je podijeljen u tri cjeline, svaki dio svoj stil. Prvi je blues, drugi jazz i treći funk.

Znajući da na pozornici izvodi kompozicije koje graniče sa sva tri stila, nema sumnje u kvalitetu blenda koji je otisnut na albumu.


Ana Popovic – Trilogy vol.2 (Mid-Day)

Već sam na ovom portalu pisao o Ani kao jednom od gostiju Bonamassi na Blues Cruiseu.

Ovom prilikom samo kratka crtica o njenom radu. Ana je u toku rata napustila Srbiju i krenula u Ameriku s ocem Miltonom, i gitarom pod rukom. Trebalo je proći dana, mjeseci i godina dok Ana nije stala na noge i počela s redovnim nastupima, najprije po malim pozornicima, da bi nakon prvih izdanih albuma sve skupa poprimilo daleko ozbiljnije razmjere.


Ana Popovic – Trilogy vol.3 (Midnight)

Kako je odrasla u blues okruženju (otac Milton je okorjeli blues fanatik i dobar gitarista!), veoma rano počinje s reprodukcijom Jimi Hendrixa. Time je skrenula pažnju organizatora Jimi Hendrix Tour, koji svake godina krstari američkim kontinentom promičući opus legende.

Nakon prvih nastupa vidjelo se da je Ana pun pogodak na pozornici, jer pored eksplozivnog sviranja i fundamentalnog shvaćanja ideje Jimi Hendrixa o upotrebi gitare, ajmo priznati, veoma dobro izgleda. I tako Ana postaje redovna na tim turnejama i time njena reputacija biva u potpunosti etablirana.


Ana Popovic – (Jimi Hendrix) – “House Burning Down”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci