Pink Floyd – (kratki) reunion!

Svibanj – 2011.

Bila je to noć za pamčenje!

Dogodilo se za vrijeme koncerta u Londonskoj O2 Areni, u kojoj se održavao koncert Rogera Watersa. Bio je to dio svjetske turneje, koja je pobrala nepodjeljene simpatije diljem zemalske kugle, kako radi pristupa, tako i radi samog načina na koji je “The Wall” prezentiran.

Dakle, nekoliko sati prije početka koncerta, na društvenoj mreži je osvanula informacija da će se koncertu te većeri pridružiti David Gilmour i Nick Mason.

Londonom je zavladala histerija, u pravom smislu te riječi, jer odjednom su svi htjeli doći na koncert baš tu večer. A pogotovo jer je nedvojbneo dano na znanje, da se taj događaj neće više ponoviti.

I dogodilo se!


Roger Waters, David Gilmour & Nick Mason – “Comfortably Numb”

Preostala trojka koja je stvorila ime veče od njih samih, je izalša na pozornicu i odsvirala, a što drugo nego, “Comfortably Numb”. Bili su to trenuci kad je vrijeme doslovno stalo, a pogotovo kad je Gilmour odradio solo dionicu sa vrha zida, izazivajući delirij u dvorani. Kao u “stara dobra vremena”!

No, to nije bilo sve te večeri. Kad se koncert privukao kraju, David i Nick su ponovo izašli na pozornicu i zajedno s Rogerom odsvirali završe note te velike predstave.


Roger Waters, David Gilmour & Nick Mason – završni dio koncerta!

O komentarima i utiscima prisutnih te večeri, bolje ne govoriti, jer je skoro, pa nepristojno spram armije koja je pokušavala uči, ali nije uspjela. Ukratko, događaj “par excellence”!

Bio je to ujedno i posljednji zajednički nastup ovog tria!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci