Paul Weller – “A Kind Revolution”

Svibanj – 2017.

Dok je sa svojim matičnim bendom The Jam ostvario sve što se moglo ostvariti u to vrijeme, Paul Weller i na solo planu ne posustaje.

Tog Svibnja 2017. godine lansira trinaesti solo album “A Kind Revolution”. Ovaj je album u biti nasljednik / nastavak usješnog “Saturns Pattern”, kojeg je izdao 2015. godine.

Tanka nit koja se proteže preko dva albuma jest izraziti utjecaj ranog rocka R&B-a, soula, jazz, funka i folka. U njegovom slučaju, ovo nije ništa neobično, čak komotno bi se moglo reći, očekivano. Jer, prisjetimo se, The Jam, s kojima je Weller počeo svoju karijeru su bili jedni od rijetkih bendova iz kraja sedamdesetih/početka osamdesetih koji nisu negirali svoje korijene i uzore. Štoviše, kad god su to mogli, naglašavali su ih upirući prstom u svoje albume, koji su bili protkani tim utjecajima.

Paul Weller inThe Jam se profilirao na sceni kao rafinirani bend.
Osobno, namjerno ih ne stavljam u kontekst punk pokreta, jer su svojim pristupom, znanjem i talentom daleko odskočili od punka. Rađe ih gledam kao sastav koji je eto, izniknuo u trenutku kad se punk kretao prema vrhuncu, ali ništa više od toga.

The Jam je svojim opusom nametnuo neminovnu komparaciju, ali samo kao asocijaciju dakako, na Procol Harum, pa sam ne rijeko u tim vremenima tijekom razgovora iznosio tezu da je The Jam u biti Procol Harum osamdesetih!


Paul Weller – “Nova”

Po raspadu benda Paul Weller kreće solo. I to veoma uspješno, ali u gabaritima koji su nešto skromniji od onih u kojima se kretala matična grupa. Istovremeno, postaje jedan od najcjenjenijih muzičara s Otoka i danas kotira veoma visoko na ljestvici veterana.

Dakle, “A Kind Revolution” je dostupan, po običaju kad su velika izdanja u pitanu, kao CD, kao “special edition 3CD set”, 12″ vinyl LP i limitirana deluxe edicija 10″ vinyl box set.

Na albumu su sudjelovala neka eminentna imena, od PP Arnold i Madeline Bell, preko Robert Wyatta (Soft Machine), Josh McCloreya (The Strypes) i ni manje ni više do, skoro već zaboravljenog, Boy Georgea.

I kao što običaj nalaže, po izlasku albuma Paul Weller odlazi na turneju, koja je kulminirala koncertom u londonskoj O2 Areni!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci