Cyndi Lauper – “Detour”

Svibanj – 2016.

Kad je Cyndi Lauper objavila da izdaje novi album i da će album biti country orijentacije, mnogi su posprdno uprli prstom u pop ikonu prošlog stoljeća  kritizirajući je da se ukrcala na trendovski vlak.

Jest da je u tom trenutku country proživljavao svoju drugu mladost, jeste da su se mnoge pop/rock zvijezde otisnule u te vode (Steven Tyler), ali ipak se za Cyndi ne može reči da se povinuje trendu. Jer, ako se malo istraži, onda postaje jasno da je u biti Cyndi počela sa rockabilly/country stilom za svoje Blue Angel faze. Kad se to zna, onda postaje jasno da Cyndi ne izdaje country album kako bi povratila nekadašnje pozicije, već se jednostavno, kao i mnogi u njenih godinama, vraća svojim izvorima.


Cyndi Lauper – “Walkin’ After Midnight”

Isto tako, Cyndi je imala i jazz fazu, koja je ovjekovječena u izdanju “At Last”, ali i blues fazu, koja je zapisana na albumu “Memphis Blues”. Dakle, Cyndi Lauper se u karijeri dotakla, obradila i profilirala kroz nebrojene žanrove, zaokružujući svoj izričaj i odmičući se od statusa pop ikone koja ju je zarobila u prošlom stoljeću.

Svojim je hitovima svojevremeno zarobila top liste i vladala MTV prostorom u toj mjeri, da joj je međunarodni pop uspjeh zasjenio one stvarne afinitete. Plativši veliku cijenu, oduprla se zovu novca i slave, te krenula svojim putem, kojeg kruni još jedan dobar album.

I da ne bude zabune, Cyndi je sa svojim albumima van pop voda postigla velik uspjeh, koji se doduše ne može mjeriti sa milijunskim tiražama prethodnika iz pop razdoblja, ali još uvijek, dovoljno da joj osigura prisustvo u gornjem muzičkom razredu.


Cyndi Lauper – “Detour” / (feat. Emmylou Harris)

Album “Detour” se sastoji od obada country klasika i manje poznatih pjesama. U svom stilu obrađuje zaraznu “Funnel Of Love”, od Wande Jackson, koju slijede teme Emmylou Harris, Dorothy Moore, Patsy Cline, Guy Mithcell, Skeeter Davis.. .

Što bi country album bio ako na njemu ne bi bilo Willie Nelsona. Ta hodajuća legenda američke muzičke scene daje albumu pečat vjerodostojnosti i garantira da se radi o pravom, a ne trenutnom uratku.

A da bi sve bilo na svom mjestu, pobrinula se još jedna ikona country rocka, Alison Krauss, koja gostuje u pjesmi Dolly Parton, “Hard Candy Christmas”.

Cyndi Lauper izdala jedan divan album i to je to!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci