Ernie K-Doe – “Mother-In-Law”

Svibanj – 1961.

Početak je novog desetljeća. Ništa ne daje naslutiti lavinu koja će uskoro pomesti sve eminentne izvođače s obje strane Atlantika.

U tom zatajnom okruženju, u kojem su carevali producenti na satnicu i kompozitori plaćeni po notama, na top listama su se smjenjivali pjesmuljci bez dubljeg značenja, kojima je osnovna zadaća bila da što brže ulaze u uho i tu ostanu neko vrijeme.

Povijest je bila nemilosrdna prema njima!

Tome smo svjedoci i ovih dana, jer osobno ne poznam nikoga tko se sjeća ili pak sluša pjesme koje su bile na vrhovima top lista tog doba.


Ernie K-Doe – “Mother-In-Law”

Jedna od tih pjesama, “Mother-In-Law”, ipak odskače od (sivog) prosjeka svog vremena. Ne toliko po osebujnosti, jer je napravljena u kalupu vladajućeg trenda, već providnosti uz koju je počela svoj život.

Slučaj je htio da je njen kompozitor, Allen Toussaint, nakon nekoliko neuspješnih snimanja različitih verzija, bacio u koš i otišao iz studija. U tom trenutku u blizini se našao prateći vokal Willie Hopper, uzima pjesmu i uvjerava Ernie K-Doea da još jednom pokuša sa snimanjem.

Ovaj put, kockice su se posložile i pjesama izlazi na svjetlo dana. Nedugo nakon izlaska, u Svibnju 1961. godine, dolazi na Billboardovu R&B top listu i tu zasjeda na prvo mjesto.

Interesantno je da ipak, u završnoj verziji, sam autor, Allen Toussaint svira piano solo!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci